Lamberts Gård

"Vi gör allt vi tycker är roligt"


SE FILMEN OM LAMBERTS GÅRD OCH LADA

Hej där! Vi heter Lisa och Henrik, är 32 respektive 33 år gamla och driver Lamberts Gård och Lada hemma på vår gård på Äspenäs, mellan Hjärtared och Källsjö. Namnet kommer efter de som byggde gården en gång strax efter sekelskiftet. När vi var precis nyinflyttade fick vi ofta höra ”Åh, är det ni som flyttat in hos Lamberts?”, därför kände vi när vi startade vårt lilla gårdsföretag att det var både naturligt och roligt att uppmärksamma skaparna och utvecklarna av gården och trädgården – August och sedemera hans dotter Carin Lambert.

Vi flyttade ner hit till Falkenbergs inland från Göteborg, precis som Carin Lambert en gång gjorde. Hit ville vi för att få utrymme att göra allt som vi drömde om, att kunna göra något helt annat mot förut.

Och nu här, hos Lamberts, gör vi egentligen allt som vi tycker är kul, efter egna infall och idéer, eller från förslag från andra som vill göra roliga saker tillsammans med oss eller använda sig av vår miljö för att inspireras, mötas och ha skoj ihop.

Vi erbjuder (som Baron von Münchhaussen brukade säga) äfventyr till lands och vatten – vi ställer till med firiga matkalas, kuliga event och anordnar möten & konferenser här i vår härliga, avslappnande, hemmiljö.

Vi kirrar också picknickpaddlingar och mysiga övernattningar i gårdens gamla Tvättstuga nere vid sjökanten och gårdshuset Holken uppe i skogsbrynet.

Vi odlar grönsaker överallt på gården där det finns plats. Under våra evenemang och middagar utgår vi från gårdens produkter och vad skog och äng ger för vildplockat. Få saker slår känslan av att strosa runt i köksträdgården och skörda sina favoritgrönsaker, för att sedan servera dem några timmar senare till våra gäster! I säsong har vi också pop-up:iga gårdsförsäljningar där en kan köpa med sig nyskördat och goa produkter hem.

Nästa vår och sommar ser vi fram emot en säsong som spritter av liv med premiär för vår trädgårdsbistro och öppnandet av kanske Sveriges allra minsta, men trivsammaste lilla badpensionat. Roliga samarbeten med andra företag väntar också – närmst i tid, närmare bestämt midvintertid, har vi vårt härliga After noon tea tillsammans med våra världsbästa grannar på NABO.

Sen får vi se vad för mer pirrigt som väntar runt knuten, det vet vi oftast inte själva än.

Vi vet dock att det kommer bli ett så kul och spännande år och vi can’t wait.

Print

Om projektet

Lev din dröm FBG är ett projekt från näringslivsavdelningen på Falkenbergs kommuns med syftet att marknadsföra Falkenbergs landsbygd som den perfekta platsen att bo och verka på. Falkenberg har ett bra läge, har ett av landets bästa företagsklimat och är en kommun som man kan räkna med. Välkommen du också!

Kontakta oss

Näringslivsavdelningen
Falkenbergs kommun
Stadshuset
311 80 Falkenberg

@levdindromFBG

facebook.com/levdindromfbg