• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lev din dröm HyltePå gränsen mellan Smålands sköna skogar och Hallands mer öppna kustremsa ligger Hylte kommun – en kommun som grundats i ett skiftarbetande brukssamhälle och utvecklats till något som står för växande entreprenörskap och levande kulturbygd. Här finns anor om att människor redan för 8000-9000 år valde att bosätta sig i traktens lugn och viltrika natur.

Vi tror på ett aktivt liv på landsbygden där du har nära till både jobb, natur och skola. Drömmer du om en landsbygdsidyll bland skogsdungar och sjöar så är det här en plats där det är lätt att må bra och trivas. Som Hallands enda inlandskommun är landskapet präglat av skog, vatten, mindre byar och samhällen. Vår trygghet är att leva på en plats där människor känner varandra, och ditt engagemang gör skillnad på både arbete och fritid.

Här bor ungefär 11 000 personer fördelat på 1047 kvadratkilometer, där merparten bor i tätorterna Hyltebruk, Torup och Unnaryd. På drygt en timmes bilfärd kan du ta dig till både Halmstad och Falkenberg. På ytterligare en halvtimme kan du nå både Jönköping, Göteborg och Helsingborg. Hylte är en kommun mitt i mellan städernas brus. Men livet här är lite enklare. Här finns tid att mötas och utvecklas.

Kommunen är belägen mellan två landskap, Halland och Småland. Och den småländska envisheten har visat att även en liten kommun kan skapa stora förutsättningar. Antalet verksamheter i Hyltes bygd växer, inte minst bland unga företagare. Men vi behöver blir fler ambitiösa entreprenörer för att fortsätta utvecklas! För dig som söker en rik natur där kulturen lever lika starkt idag som för tusen år sedan – då har du hittat hem.

Under hösten kommer inverteringen av fastigheter att pågå. Följ Lev din dröm FBG på sociala medier för nyheter kring vad som pågår även i Hyltes kommun. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss!


Om projektet

Lev din dröm FBG är ett projekt från näringslivsavdelningen på Falkenbergs kommuns med syftet att marknadsföra Falkenbergs landsbygd som den perfekta platsen att bo och verka på. Falkenberg har ett bra läge, har ett av landets bästa företagsklimat och är en kommun som man kan räkna med. Välkommen du också!

Kontakta oss

Näringslivsavdelningen
Falkenbergs kommun
Stadshuset
311 80 Falkenberg

@levdindromFBG

facebook.com/levdindromfbg