"Anders familjegård är drömplatsen för oss"


Han driver familjelantbruket i nionde generation. Hon pluggar i Halmstad. På gården utanför Ätran har de allt de behöver, och tycker själva de bor centralt.

Esered ligger i samhället Ätran, Falkenbergs inland i Halland nära gränsen mellan Västergötland och Småland. Genom samhället rinner ån Ätran som ringlar sig hela vägen ut till Falkenberg. Gården Esered är en gammal släktgård och ägs nu av Anders och Rebecca Lorentzon men drivs av Anders, hans pappa Claes och storebror Erik. Vi tycker att Ätran är ett fint litet samhälle där det finns bra service möjligheter såsom affär, radio & tv butik, café, bilverkstad, skola och förskolor, idrottsanläggning och mycket mer.

Anders och Rebecca träffades genom en gemensam vän och det föll sig naturligt att de skulle bo tillsammans på gården. Anders är uppväxt på gården och Rebecca nere i Ätrans samhälle.

Huvudproduktion på gården är grisproduktion och de har bedrivit avel med Hampshiregrisar sedan 1983 men har även en del Simmentalkor där de också håller på med avel.

Under vår, sommar och höst håller de på med en hel del växtodling i form utav foderspannmål och gräsvall och under vinterhalvåret ser de över sina skogsfastigheter.

Esereds Lantbruk är en mångsidig verksamhet där den ena dagen inte är den andra lik och det trivs Anders och hans familj med allra bäst. Att kunna leva och bedriva verksamhet i Ätran är faktiskt rena drömmen samtidigt som det är vår verklighet, tänk att få ha det så – varje dag!

På vår hemsida finns mer information men också en del bilder och filmer från skördetiden ute på fälten - Esered.se OCH på vår Instagram @eseredslantbruk där ni gärna får följa oss, där lägger vi upp mer vardagliga uppdateringar om livet på gården.

Vi hoppas att Du också ska få inspiration och mod till att också flytta ut till Falkenbergs inland och leva Din dröm!

Välkommen till Ätran!

Hälsar Anders och Rebecca

SE FILMEN OM ESEREDS GÅRD

Print

Om projektet

Lev din dröm FBG är ett projekt från näringslivsavdelningen på Falkenbergs kommuns med syftet att marknadsföra Falkenbergs landsbygd som den perfekta platsen att bo och verka på. Falkenberg har ett bra läge, har ett av landets bästa företagsklimat och är en kommun som man kan räkna med. Välkommen du också!

Kontakta oss

Näringslivsavdelningen
Falkenbergs kommun
Stadshuset
311 80 Falkenberg

@levdindromFBG

facebook.com/levdindromfbg